Patlamadan Korunma Dokümanı

Yasal olarak işverenin patlayıcı ortamdan kaynaklanan özel riskleri değerlendirmesi ve patlamadan korunma dokümanı hazırlaması gerekir.
Yönetim akademisi Patlamadan korunma uzmanları; firmanızdaki Patlayıcı ortam oluşma ihtimallerini bu ortamın kalıcılığını, tutuşturucu kaynaklarını bulma, işyerinizde bulunan , kullanılan maddelerin karşılıklı etkileşimleri, potansiyel patlama etkisinin büyüklüğü göz önüne alarak risk değerlendirmesi yapar ve patlamadan korunma dokümanı hazırlar.
Patlamadan Korunma Dokümanında Hangi Maddeler Bulunmalıdır?
- Patlama riskinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sayısal hesaplamalara dayandırılacaktır.
- Hesaplama sonrası alınacak asgari önlemler sunulacaktır.
- Doküman da çalışma yerleri ve uyarı cihazları da dâhil olmak üzere iş ekipmanının tasarımı, işletilmesi, kontrolü ve bakımının güvenlik kurallarına uygun olarak bilgi sağlamalı,
- Patlamadan korunma dokümanı işyerinde, iş ekipmanında veya iş organizasyonunda önemli değişiklik, genişleme veya tadilat yapıldığı hallerde güncellenebilir olmalı,
- Patlamadan korunma dokümanı işletmenin mimari ve fiziki koşulları ile çevre işletmelerin etkilenme olasılıkları göz önünde bulundurularak hazırlanacak olup, gerektiğinde patlama riski olan bölgelerin resim veya çizimlerle desteklenerek anlatılacaktır. Ayrıca dokümanın iyi anlaşılması için 1 saatlik önleyici tanıtım eğitimi verilecektir.
- Firmanız için patlama olmaması adına alınacak önlemlerle ilgili danışmanlık hizmeti verilmesi ve önerilerimizin uygulama alınması gerekir.
Neden Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlanmalıdır?
30.04.2013 tarihli 28633 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik” kapsamında hazırlanmaktadır.
“MADDE 10 – (1) İşveren, 6 ncı maddede belirtilen yükümlülüğünü yerine getirirken, ikinci fıkrada belirtilen hususların yer aldığı Patlamadan Korunma Dokümanını hazırlar.”
Patlamadan Korunma Dokümanını Kimler Hazırlayabilir?
Patlamadan Korunma Dokümanının Hazırlayacak Kişilerin;
- TS EN 60079-10-1:2009 (Tehlikeli Sıvılar/Gazlar İçin Standart Hesaplamaları)
- TS EN 60079-10-2:2009 (Patlayıcı Ortam Yaratabilecek Tozlar İçin Standart Bölgeleme)’ye göre hesaplama yöntemlerini bilmesi
- Atex Direktifleri
- Yangın ve patlama oluşumu
- Statik elektrik
- Gaz, Patlamaları
- Buhar Patlamaları
- Toz Patlamaları
ile ilgili bilgilere sahip olduğunu gösteren bir eğitim alması bu dökümanı hazırlaması için yeterlidir. Patlamadan Korunma Dökümanın Hazırlanması için herhangi bir etiket bulunmasına zorunluluk yoktur.
Alanında yetkin, deneyimli personellerimiz tarafından hazırlanan Patlamadan Korunma Dökümanı ile işletmenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlanması Fiyatları Ne kadardır?
Bu konuyla ilgili aşağıdaki Hizmet Talep formumuzu doldurup bize gönderebilir, yada pkd@yonetimakademisi.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.
Yorum yapılmamış